Plinski šporeti

Plinski šporet je sastavni deo mnogih domaćinstava, ali i ugostiteljskih objekata. Najčešći su izbor mnogih zbog brzine spremanja i jednostavnog korišćenja. Mnogi korisnici plinskog šporeta vole kuvanje na ovaj način, jer se koristi prirodni materijal pri kuvanju. Pritom nema bojazni usled nestanka struje.

Koje su još prednosti plinskog šporeta?

  1. Povećana kontrola kuvanja
    Plinski šporet pruža veću kontrolu temperature kuvanja. Vreme zagrevanja je kraće sa plinom, a nakon što završiš sa kuvanjem, grejanje odmah prestaje.
  2. Proizvodnja vlage
    Plin isušuje posuđe, jer se pri njegovoj upotrebni stvara vlaga koja utiče i na posuđe i na hranu koja se sprema. Pri kuvanju u rerni, ne postoji bojazan od isušivanje hrane, upravo zbog proizvodnje vlage pri kuvanju na plin.
  3. Ušteda energije
    Plinski šporet se brzo zagreva i hladi, što automatski znači manje trošenje energije, za razliku od električnih šporeta, na primer.
  4. Pouzdanost
    Nestanak struje može da pokvari tvoje spremanje hrane kada koristiš električni šporet. Sa plinskim šporetom nikada nećeš brinuti o tome, jer je kod plinskih šporeta plinska boca zadužena za proizvodnju toplote.