Noževi

Najvažniji alat u kuhinji je nož jer bez njega ne možeš završiti nijedan posao. Biće ti potreban oštar nož da pripremiš bilo koju vrstu jela. Jer oštrim nožem možeš iseći i oguliti bilo koju hranu. Takođe, oštri noževi će učiniti vaš rad bržim i sigurnijim. A u zavisnosti od tvojih potreba i mogućnosti, odaberi vrstu noža, dizajn i materijal u odnosu na to koliko voliš da spremaš, koju vrstu hrane najčešće kuvaš i kakav osećaj držanja noža voliš da imaš u svojoj ruci.

Koji noževi su meni potrebni?

Kuvarski noževi: najkorišćeniji noževi u kuhinji. Ako želiš da kupiš samo jedan nož, ovo je najbolje rešenje, jer pomoću njega možeš seći sve vrste sastojaka.
Noževi za povrće: koriste se za sečenje povrća, dužine je od 13 do 18cm. Pružaju dobru podršku i kontrolu kod brzog sečenja sastojaka.
Noževi za sečenje: ovaj tip noža je duži od ostalih noževa. Međutim, širina sečiva je manja od ostalih. Dugo sečivo obezbeđuje površinu za sečenje sastojka. Takođe obezbeđuje ravno rezanje sastojka i pruža veću kontrolu.