Tiganji

Od prženja jajeta do prženja brzog i jednostavnog obroka, tiganji su zaista jedan od najboljih kuhinjskih proizvoda. Lagani su, što ih čini odličnim za mešanje i okretanje hrane koju kuvate. Zadržavaju toplotu i mogu brzo i ravnomerno da kuvaju hranu.

Koje vrste tiganja postoje?

  • Kuvanje sa nelepljivim tiganjima je odlično. Lako se čiste, čine kuvanje lakšim i mnogi od nas ih svakodnevno koriste. Nelepljiva površina može biti napravljena od raznih nereaktivnih supstanci, što ih čini tako dobrim.
  • Mnogi profesionalni kuvari se zaklinju u tiganje od nerđajućeg čelika – oni su dugotrajni i izdržljivi, ali i potpuno su nereaktivni. Kuvanje u njima daje fantastičan ukus i posebno su pogodni za pravljenje soseva, pa su jedna od obavezne vrste tiganja svakog restorana. 
  • Liveno gvožđe veoma efikasno prenosi toplotu i stoga je odlično za kuvanje odreska. Liveno gvožđe je teško i ravnomerno se zagreva. Izuzetno efikasno prenosi toplotu i zadržava je duže vreme. Pošto je toliko efikasan, trebalo bi ga koristiti i na srednjoj do niskoj vatri i odlično će ispeći odrezak.