Posuđe za odlaganje hrane

Posuđe za odlaganje hrane glavno je pomagalo za tvoju kuhinju. Pre nego što odabereš vrstu posuđa za odlaganje hrane, moraš uzeti u obzir nekoliko faktora. Razmotri vrstu skladištenja (sobne temperature, u frižideru ili zamrznuto), hranu koja se čuva, dužinu skladištenja i prostor za skladištenje.

Koju vrstu posuđa da odaberem za sebe?

STAKLO
Stakleno posuđe za odlaganje hrane uglavnom ima plastični poklopac za hermetičko zatvaranje. Mogu se koristiti za čuvanje namirnica na sobnoj temperaturi, u frižideru i zamrzivaču. Veoma su čvrste i dobro održavaju hranu svežom. Neke staklene posude se takođe mogu koristiti za pečenje ili u mikrotalasnoj pećnici. Staklo neće poprimiti ukus ili miris hrane koja se nalazi u njima.

PLASTIKA
Plastično posuđe za odlaganje hrane je takođe dostupno u mnogim veličinama, oblicima i stilovima. Nalaze se u različitim stepenima čvrstoće, od onih laganih za jednokratnu upotrebu do čvrstih plastičnih. Proizvedeni su od providne, matirane i obojene plastike i većina ima hermetičke poklopce. Odlični su za čuvanje hrane u frižideru i zamrzivaču, gde hermetički poklopci sprečavaju gubitak vlage. Lagani su, laki za rukovanje, kao i za skladištenje.